SEZNAMTE SE S WEBKITTY KLIENTY

Lucie Doležalová: Pomáhám ženám podnikat online

Lucie Doležalová je přední expertka české online scény. Její Školou virtuálních asistentek prošla řada maminek na mateřské a rodičovské, ze kterých jsou dnes úspěšné podnikatelky. Díky ní teď mohou skloubit rodinu a práci přesně tak, jak potřebují.

Jak by ses představila někomu, kdo tě nezná a neví, co děláš?

Jsem Lucie a skoro 7 let pomáhám online podnikatelkám s technickým nastavováním online prodeje. Za tu dobu jsem nasbírala opravdu hodně zkušeností. Nakoukla jsem pod pokličku spousty systémů a aplikací a jsem expertkou na návrh a řešení technické části online podnikání. Jsem také mentorka a digitální tvůrkyně.


Kdo jsou tvoji klienti – jak bys je popsala?

Mám 2 skupiny klientek. V jedné skupině jsou ženy, které chtějí prorazit v online světě a rozjet své podnikání formou prodeje digitálních produktů, většinou online kurzů. Těmto ženám pomáhám s kompletní realizací a vše jim nastavíme. Druhou skupinu tvoří ženy, které také touží po vlastním podnikání, ale nemají svůj projekt. Stávají se tedy virtuálními asistentkami a jsou podporou a pravou rukou žen, které ten svůj projekt mají. A jak tu první, tak druhou skupinu klientek, učím vše potřebné v rámci mé Grow Online Academy.


Popíšeš mi nejčastější situaci, kdy tě klienti nejvíce potřebují?

Ženy, které se rozhodly vydat se cestou virtuálních asistentek, doprovázím nejčastěji od úplného začátku a tam jsou ty potřeby různé. Online podnikatelky mě potřebují ve chvíli, kdy vědí, že mají skvělý produkt, který chtějí dostat mezi lidi, ale nezvládnou technickou část celého procesu. Společně si uděláme plán, vybereme vhodné nástroje a já jim to pak společně s mým týmem celé nastavím. Postaráme se o všechno od webu přes e-mailové a prodejní systémy až po členské sekce.

Láká vás projít Lucčinou Školou virtuálních asistentek? Přihlaste se do jejího lednového zápisu. Nově můžete přes dotační program Jsem v kurzu ušetřit 82% nákladů, a zaplatit tak jen 2 839 Kč. Pozor, zbývá už jen posledních pár volných míst.


Prozradíš nám něco z tvého soukromého života? Co tě baví?

Mě baví moje práce. ☺ Je to klišé, ale je to tak. Když jsem byla přehlcená prací pro mé klientky a potřebovala jsem k něčemu „utéct“ a upustit páru, založila jsem si Academy. Mám motto, že #technikajekámoška a tím se řídím i ve svých kurzech. Díky tomu mluvím na ženy lidsky a ony se rády vracejí, což je přesně to, co mě baví a naplňuje. A když fakt potřebuju vypnout a doplnit energii, tak je pro mě nejlepší kombinace les a voda – procházka, bazén – ideálně wellness hotel v horách. ☺ No a pak jsem také knihomolka a sběratelka jiných kurzů. Všechno se to pořád točí kolem businessu, kterým žije celá naše rodina, včetně syna.


Jak dokážeš jako máma sladit práci a rodinu?

Já jsem začala podnikat, když byl synovi rok, a zpětně to beru jako obrovskou výhodu. On odmalička ví, že maminka tráví nějaký čas u počítače a dokázal se už jako malý na chvíli zabavit, abych mohla pracovat. Podnikání jsem se věnovala také po večerech, když spal. Nebylo to jednoduché a všechny začátky s dětmi jsou těžké. Navíc ani školka/škola to nezachrání, protože zasáhnou různé nemoci. Já ale musím říct, že na tom vidím spíš ta pozitiva. Když je nemocný, zůstává doma a nikoho se neptám. Když je akce ve škole, přizpůsobím si program a můžu tam být. Takže i když jsou slabší chvíle, tak tohle je totálně přebíjí. A výhodou je i to, že dneska už nemám solo business nebo one woman show, ale poslední tři roky vedu firmu přímo s partnerem, a tak se nejen ty businessové, ale i rodinné věci mnohem snáze dělí.


Co je na tvé práci nejtěžší?

Říkat NE … To já moc neumím a snažím se vyhovět všem. Občas na to dojedu a pak si rvu vlasy. ☺


Jaká je tvoje nejsilnější stránka?

Asertivita – dokážu vám jednu a tu samou věc vysvětlovat 15× trpělivě dokola, dokud si nebudete jistí, že víte, o čem se bavíme. A pak ještě touha pořád se učit nové a nové věci.


Jaký je tvůj největší pracovní úspěch?

Grow Online Academy – vždycky jsem chtěla vlastní vzdělávací prostor. Zatím existuje virtuálně, ale jednou… jednou bude i v té fyzické realitě. ☺ A z klientských věcí třeba to, že jsem byla mentorkou v podnikatelském kurzu, kterým prošlo cca 1 000 žen.


Jaký je tvůj největší osobní úspěch?

Moje rodina. Partner, který mě podpoří ve všem, co si vymyslím, a je tu pro mě. Skvěle se stará o naše firmy a bez něj bych nemohla dělat to, co dělám, v takovém rozsahu. A náš syn, který je v 7 letech naprosto úžasný a každý večer děkuju za to, že ho máme – když spí, proto večer. ☺


Proč ses rozhodla pro práci, kterou děláš? Máš nějaký příběh? Co tě k tomu vedlo? Jak dlouho se tomu věnuješ?

Vždycky jsem věděla, že chci podnikat, ale nikdy jsem nevěděla v čem. Protože „přece nic extra neumím, tak co bych mohla dělat…“ Studovala jsem angličtinu a němčinu, ale z této cesty jsem odešla. A pak na mateřské jsem narazila na kamarádčinu poptávku, že by byla ráda, kdyby jí někdo dělal tabulky online. Já vždycky ráda formátovala dokumenty nebo chystala různé tabulky, takže jsem jí hned napsala a domluvily jsme se na spolupráci. A pak jsem začala zjišťovat, že vlastně existuje někdo jako virtuální asistentka a že přesně tohle chci dělat. Protože nechci, aby moje děti byly závislé na tom, jestli mi šéf dá volno. V tu chvíli jsem online světu úplně propadla a jsem v něm skoro 7 let.


Proč máš ráda Webkitty?

Webkitty pro mě není nějaká firma, kde nikdy nevím, komu se dovolám, jestli tam bude automat a kdy se na mě dostane řada. Webkitty je pro mě spolehlivý partner a hlavně tým lidí, kde naprostou většinu znám osobně a vím, že když potřebuju pomoc, tak ji dostanu obratem a navíc ještě s úsměvem. Je pro mě zásadní, abych si mohla stát za tím, koho doporučuji svým klientům. A Webkitty doporučuji na prvním místě.

Propojte se s Lucií Doležalovou:

Inspiroval vás Lucky příběh a chcete mít také za zády naši podporu?
Ozvěte se nám.

Rozšiřte si obzory

Každý měsíc posíláme novinky z Webkitty.

WordPress hosting

129 Kč/měsíc

1543 Kč/rok

PHP vymazlené přímo pro WordPress, staging a další speciální nástroje, obrovský webový prostor. Není divu, že tenhle balíček u WordPressáků s jedním webem boduje. Vyzkoušejte ho i vy!

Jak nás vidí naši zákazníci?

Přečtěte si aktuální reference.

Přečtěte si další rozhovory

Doris Harvanová - fyzioterapeutka
Doris Harvanová: Pohybem ke zdraví pomáhám lidem už 14 let

Doris Harvanová: Pohybem ke zdraví pomáhám lidem už 14 let

Dorota Harvanová je fyzioterapeutka, lektorka, bývalá závodní lyžařka, úspěšná podnikatelka a také maminka, manželka a muzikantka. Stíhá toho opravdu hodně, proto potřebuje, aby stíhaly i její weby. Momentálně má plné ruce práce s fyziocentrem, které co nevidět otevře. S čím pomáhá svým klientům a s čím jí nejvíce pomáhá Webkitty? Zeptali jsme se za vás.

Více...

Zaregistrujeme doménu, zajistíme profi hosting.
Mňau.

Přidejte se ke stovkám našich zákazníků a užívejte si v klidu (nejen) tvorbu webů, náš hosting vám to dovolí.