DNS šablony

DNS šablony slouží k odsměrování vaší pošty na placené služby Google Workspace nebo Microsoft 365. Placené e-mailové služby od Google a Microsoftu přinášejí další užitečné funkce, které vám mohou pomoci pracovat efektivněji, jako jsou sdílené kalendáře, online úkoly, videohovory a spolupráce na dokumentech. Konfiguraci DNS záznamů pro vás máme předpřipravenou.

Kde v administraci hostingu najdete DNS šablony?

1. Přihlaste se do technické zóny hostingu

2. Přejděte na kartu Domain Names a zvolte Manage DNS.

DNS šablony - krok 2

3. Klikněte na šipku v řádku Preconfigured Settings.

DNS šablony - krok 3

4. Zobrazí se vám roletka, kde můžete vybrat, které služby chcete využívat. V nabídce je také možnost Reset to defaults, která vrátí DNS záznamy na původní hodnoty. Vyberte šablonu, kterou chcete použít.

DNS šablony - krok 4

5. Potřebná konfigurace DNS záznamů se sama propíše na konec jejich seznamu. Prosím, zkontrolujte si toto nastavení podle instrukcí, které jste získali ve svém Google nebo Microsoft účtu.

Pokud máte na své doméně připojené e-mailingové služby, je potřeba si původní hodnoty DNS záznamů zazálohovat a zkontrolovat, zda všechny záznamy zůstaly správně uložené, po použití DNS šablony.

DNS šablony - krok 5

6. Nastavení uložte stiskem tlačítka Update DNS / Set Google Mail DNS / Reset DNS to Defaults.

Po uložení DNS záznamů trvá jejich propsání celosvětově i 24 hodin. Počkejte tedy nějakou dobu, než si ověříte, že nastavení proběhlo správně.

Pokud i po 24 hodinách nedošlo k propsání změn, zkuste zkontrolovat správnost zadání a případně kontaktovat podporu. DNS záznamy upravujte pouze pokud víte, co děláte. Nesprávným nastavením může přestat fungovat jedna nebo více služeb.

Související návody z kategorie Domény | E-maily

Nenašli jste, co jste hledali?

Nedaří se vám najít správný návod? Přihlaste se do svého účtu a vytvořte nám ticket s požadavkem na vyřešení nebo nám napište na e‑mail: kocka@webkitty.eu

Ještě nevyužíváte Webkitty hosting?

Přidejte se ke stovkám našich zákazníků a užívejte si v klidu (nejen) tvorbu webů, náš hosting vám to dovolí.